Comandă la: 0268 - 440028

Luni - Vineri: 07:00 - 15:00

Statie Testare Elicoptere

[Contactati-ne pentru un pret]

Comandă telefonic: 0268 - 440028

Soluţii personale

Autorizaţii şi certificate

Modalităţi flexibile de plată

Livrare rapidă

Descriere

Statia are un rezervor de 5000l si e construita din inox pentru depozitare combustibil de aviatie (kerosen Jet-A1, Avgas). Este folosita pentru a determina caracteristicile pompelor de alimentare a motorului elicopterului, mai exact presiune si debit (l/min).

PROCEDURI

  • umplerea / golirea sub presiune a rezervorului elicopterului cu debit min. 500 l/min la o presiune reglabila de 0,5-3 bari
  • prescrierea cantitatii transferate in litri
  • alimentarea cu pistolul la un debit mediu de 220 l/min, la o presiune reglabila de 0,5-3 bari
  • golirea rezervorului elicopterului prin pompa statiei la un debit de 35 l/min
  • golirea rezervorului prin pompele elicopterului

Afisarea parametrilor se face pe display-uri LCD, iar presetarea cantitatilor de combustibil transferat (in litri) se face prin touch screen conectat la unitatea centrala PC industrial. La finalul operatiunii se tipareste un bon cu parametrii probei. Pe parcursul fiecarei probe se afiseaza cantitatea transferata (in litri si kg) precum si temperatura si densitatea lichidului transferat.

DETALII TEHNICE

Echipamentele electronice sunt in gama extinsa de temperatura, iar echipamentele hidraulice sunt certificate anti-EX.

Conexiunile dintre statie si rezervoarele elicopterului se fac prin cuple rapide si furtunuri speciale de aviatie care se ruleaza pe retractoare automate.

Statia este echipata cu un variator de frecventa de 15kW pentru alimentarea motorului pompei de 1000 l/min la 7 bari. Un automat programabil interconecteaza elementele de control ale statiei si comunica cu PC-ul industrial pentru introducerea datelor.

Statia este amplasata pe roti cu brat de tractiune si frana de lucru, pentru deplasare. Alimentarea se face prin cablu trifazat cu sectiune de 6 mm2 si lungime de 20 m, care se infasoara pe un retractor automat de cablu anti-EX.

In rezervorul statiei se afla un masurator de nivel care afiseaza cantitatea si temperatura combustibilului din rezervor.

Elementele de siguranta sunt supapele de descarcare mecanice si traductorii de presiune care decupleaza pompa la presiuni in afara limitei admise (3 bari la umplere sub presiune si -0,3 bari la golire sub presiune).