Comandă la: 0268 - 440028

Luni - Vineri: 07:00 - 15:00

0740 - 088788

Staţii mobile de carburant

Soluţia completă pentru livrarea de carburant retail în orice locaţie.
AVIZATE CONF. CERINŢELOR LEGALE
[Contactati-ne pentru un pret]

Comandă telefonic: 0268 - 440028

Soluţii personale

Autorizaţii şi certificate

Modalităţi flexibile de plată

Livrare rapidă

Descriere

Statia mobilă tip SMDC este destinată să distribuie produse petroliere pentru vânzare sau pentru uz intern. Caracteristicile tehnice al staţiei sunt cele impuse de  ANAF prin Ordinul 1378/2009, BRML, INSEMEX şi sunt următoarele:
 • rezervoarele sunt construie cu pereţi simpli cu capacitate de maxim 30000 litri total, cu 2, 3 sau 4 produse
 • cuvă de retenţie, cu H 300mm, soclu, stâlpi şi ramă pentru acoperiş din profile din oţel
 • pompele de încărcare din cisterne cu debit de 300 litri/min sunt echipate cu motoare antiex
 • distribuitoarele de carburant pentru 1, 2, 3 sau 4 produse sunt omologate BRML şi INSEMEX
 • sistemul opţional de citire carduri client (fidelizare), carduri de credit şi bancnote permite operarea autonomă, lipsită de personal, şi contribuie semnificativ la reducerea costurilor de operare (staţia este administrată de la distanţă, prin Internet)
 • rezervoare calibrate metrologic cu Cetificat de Etalonare emis de Directia de Metrologie Legala
 • rulete de măsura cu Cetificat Metrologic
 • staţia este echipată cu măsurătoare de nivel electronice, ce afiseaza local si pe PC nivelul minim, maxim şi instantaneu al lichidului din rezervoare
 • recuperarea de vapori din rezervoare se face prin cuplă COV de 2“ care se conecteaza la cisterna, iar vaporii absorbiţi din rezervorul în care se face livrarea sunt trimişi prin pompă de vid la rezervorul de benzină
 • pentru protecţia staţiei la incendiu sunt prevăzute centrala de sesizare scurgeri cu 2 senzori şi sistemul Fire Trace cu detectorul de foc şi stingere automată a incendiului, a căror semnale sunt trimise la HUPA de avertizare
 • staţia este echipată cu sistem de supraveghere video cu 3 camere, dintre care 2 pentru exterior si una în cabina personalului
 • sistem de gestiune cu casă de marcat fiscală tip Datecs MP55 sau Sapel, cu emitere rapoarte intrări, livrări şi stocuri conform cerinţelor ANAF
 • staţia este tip container cu pereţi şi acoperiş din Izopan ignifugat de 40mm grosime
 • peste statie este construită o copertină care asigură protecţie în zona de încarcare şi livrare
 • în cabina personalului se află dulapul de automatizare şi biroul echipat cu PC conectat la casa de marcat fiscală, sursă UPS de protecţie la căderi de tensiune şi suprasarcini şi cititor de cod de bare
 • staţia se racordează la energie electrica printr-un cablu din cupru cu sectiune de 5 x 2,5mm
 • staţia este livrată cu toate avizele necesare funcţionarii - beneficiarul trebuie sa obţina Certificatul de Urbanism de la Primărie pentru amplasament şi să procure casa de marcat fiscală de la firmele care asigură service-ul şi fiscalizarea
 • garanţia statiei este de 24 luni, iar intervenţia tehnică se asigură în maxim 24 ore de la sesizarea defectului
 • staţia se livrează la 45 zile după contractare
 • plata poate fi şi în leasing

 

 

Zona de încărcare

Staţia este prevăzută cu pompe cu debit de 300 litri/min antrenate de motoare antiex. Pornirea acestora se face de la cutiile cu butoane care includ lampa de semnalizare a pornirii motorului şi butonul de oprire, câte una pentru fiecare produs (compartiment). 

În regim automat, motoarele sunt oprite de măsurătorul electronic de nivel la atingerea nivelului maxim de încărcare (92% din capacitate). Conectarea cisternelor se face prin cuple de 3", pentru încărcarea cât şi pentru golirea rezervoarelor. Traseele sunt asigurate cu robineţi tip Uragano rezistenţi la produse petroliere. Eventuale scurgeri sunt preluate de cuvele din aluminiu aflate sub pompe. 

Protecţia la incendiu este asigurată de sistemul FIRE TRACE, iar senzorul de scurgeri gaze monitorizează integritatea rezervoarelor de benzină. Incinta este închisa cu uşă tip jaluzea cu cheie. Butonul de avarie permite întreruperea imediată a alimentării.

 
 

Zona de livrare

Distribuitoarele de carburant afişează preţul de livrare, cantitatea şi preţul total, precum şi volumul livrat. Staţia poate fi echipată cu toate modelele de distribuitoare din gama noastră. Tranzacţiile sunt monitorizate de sistemul de gestiune aflat pe calculatorul PC din cabina personalului. Furtunele pot fi şi cu retractare (FBD 2022). 

În acest compartiment se afla un sensor suplimentar pentru sesizarea scurgerilor de gaze. Butoanele de avarie tip ciupercă se activează prin răsucire. Prin apăsarea lor, staţia este scoasă de sub tensiune.

Incinta este de asemenea închisă cu uşă tip jaluzea cu cheie.

 

Compartimentul personal

Camera personalului staţiei este separată cu uşă şi geam din termopan. În interior se află biroul cu calculator şi monitor, casa de marcat fiscală, sursa UPS, cititorul de cod bare şi dulapul de automatizare cu afişoarele de nivel. Sistemul de supraveghere video se montează pe acelaşi calculator, care este conectat pentru siguranţa datelor şi la o sursa separată de current (baterie).
 

Instalația electrică

Dulapul de automatizare conţine echipamentele electrice pentru protecţia şi automatizarea staţiei, centrala de sesizare gaze şi indicatorul de nivel al lichidului din rezervoare.
 

Capacele de vizitare

Rezervoarele sunt echipate cu capace de vizitare de 600mm diametru. Pe acestea sunt montate cuple cu capac care permit introducerea riglei gradate pentru masură şi a masuratoarelor de nivel, dar şi pentru returul de la recuperatoarele de vapori şi pentru returul de la degazorul de motorină. 

Incinta este protejată impotriva producerii scânteilor.
 

Condiţii privind amplasarea benzinăriilor transportabile

(EXTRAS DIN HGR 174/2005)

4.2. Amplasarea fiecărei benzinării transportabile este admisă numai pe baza prevederilor Certificatului de Urbanism şi ale Autorizatiei de construire.

4.3. Etapele pentru amplasarea unei benzinării transportabile sunt cele stabilite legal, respectiv:
- întocmirea documentaţiei pentru obţinerea Certificatului de Urbanism, conform HGR nr. 525/1996 si Legea nr. 10/1995;
- solicitarea şi obţinerea avizelor şi acordurilor prevăzute în Certificatul de Urbanism;
- proiect de executie (Ptsi DE sau faza unica);
- întocmirea documentaţie pentru Autorizatia de Construire;
- execuţia lucrărilor necesare amplasării (platformă betonată, circulaţii anexe, branşament electric, împămâtări etc.);
- recepţia lucrărilor executate conform HGR nr. 273/1994 si HGR nr. 51/1996;
- autorizarea funcţionării după caz, de către organelle teritoriale abilitate.

4.7. Benzinăriile transportabile se amplasează numai în aer liber, în locuri ferite de lovituri şi şocuri, uşor accesibile din căile publice de circulaţie şi la distanţele de siguranţă la foc, stabilite în normative.

4.8. Nu este admisă amplasarea benzinăriilor transportabile pe trasee de cabluri, conducte, tuneluri, galerii etc. (altele decât cele proprii) şi nici sub construcţii de orice fel (estacade, viaducte sau apeducte etc).

4.9. Benzinăriile transportabile se amplasează faţă de căile de circulaţie la distanţele normate şi cu accesul numai din sensul de circulaţie drumului adiacent prin virare la dreapta (fară perturbarea circulaţiei pe celalălt sens). Pentru asigurarea circulaţiei fluente se prevăd indicatoare de circulaţie şi semnalizare corespunzătoare.

4.10. Distanţele minime de siguranţă ce trebuie asigurate între benzinăriile transportabile şi construcţiile, instalaţiile şi amenajările învecinate sunt cele stabilite în tabelul următor:

Nr. Crt. Construcţii, instalaţii, amenajări Distanţa (m)
1. Construcţii de gradul I-II de rezistenţă la foc 15.00
2. Construcţii de gradul III de rezistenţă la foc 18.00
3. Construcţii de gradul IV de rezistenţă la foc 22.00
4. Clădiri înalte, foarte înalte sau cu săli aglomerate 30.00
5. Şcoli, grădiniţe, case de copii, aziluri, spitale 35.00
6. Drumuri internationale, autostrăzi 15.00
7. Drumuri judeţene 10.00
8. Străzi din localităţi 5.00
9. Căi ferate curente 40.00
10. Râuri, lacuri, iazuri, mare, păduri 50.00


4.11. Benzinăriile transportabile se amplasează la distanţă minimă de 1.5 H faţă de liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (în care H este înalţimea suportului liniei), dar nu mai puţin de 20.00 m şi 10.00 m de liniile de medie şi joasă tensiune.